Najbolja nosiljka za našu porodicu - Mini Bambini

Najbolja nosiljka za našu porodicu

Roditelji širom svijeta koriste nosiljke kako bi svoju bebu držali blizu tokom dana. To čini bebe srećnim, a roditeljima ostavlja slobodne ruke za obavljanje poslova neophodnih za održavanje domaćinstva. Danas bismo dodali da korišćenje nosiljke takođe omogućava da pišete tekstove, kucate i brinete o starijoj braći i sestrama dok vam je vaša beba tu.

Pored toga, mnogi budući roditelji stavljaju nosiljku u svoju listu želja u nadi da će sa svojim djetetom moći da prošetaju bez kolica. Zbog toga volimo strukturiranu nosiljku za bebe sa postavom, podesivim kaiševima i još mnogo toga kako bismo osigurali udobnost i roditelja i bebe na otvorenom. Omiljene među mnogim roditeljima su Ergobaby nosiljke za bebe koje uglavnom  možete koristiti od rođenja do prvih bebinih godina.

Prilikom izbora nosiljke, treba voditi računa o sljedećim karakteristikama - ergonomija, udobnost, lakoća korišćenja, funkcionalnost.


Ergonomija 

Zdravlje vašeg djeteta jeste i uvijek treba da bude vaša primarna briga kada kupujete nosiljku za bebe. Vaša nosiljka treba da pruži adekvatnu podršku za rastuću glavu, vrat, leđa i kukove vaše bebe.

Trebalo bi da kičma bude malo ukrivljena u obliku slova “C”, što znači da nije pokleknuta i da joj je brada spuštena sa grudi, tako da su joj disajni putevi otvoreni, kao i dovoljno visoko na vašim grudima da možete da je nadgledate (dovoljno blizu da joj poljubite glavu!).

Pravilni ergonomski položaj bebe u kengur nosiljki

Vaše dijete takođe treba da sjedi u ergonomskom položaju unutar svoje nosiljke, što znači da su mu koljena viša od zadnjice sa nogama u raširenom čučnjevom položaju, noge treba da stoje u obliku slova “M”, u različitim položajima nošenja.

Ostale brige uključuju odabir najbezbjednijeg i najprikladnijeg položaja za nošenje za uzrast i težinu vaše bebe i provjeru kvaliteta tkanine prije nego što je upotrijebite kako biste bili sigurni da nema podera ili slabosti.


Udobnost


Ako nosiljka nije udobna, očigledno je nećete koristiti - i niko ne želi da se nosi sa bebom koja se migolji i plače dok vam leđa vrište od bolova. Različite karakteristike nosiljki određuju nivo udobnosti za vas i vašu bebu. 


Šta čini nosiljku za bebe udobnim za roditelje?


Postavljene trake i lumbalni oslonac su spas za roditelje. Oni ublažavaju opterećenje na ramenima i leđima, a istovremeno pomažu u smanjenju napetosti mišića, što vam omogućava da udobno nosite bebu tokom dužeg vremenskog perioda. Osim toga, s obzirom da su temperature u Crnoj Gori jako visoke, dizajn nosiljki iz Mini Bambini ponude omogućava maksimalan protok vazduha i samim tim dijete, kao i roditelj će biti manje mokri od znoja. Tkanina koja je mekana i prozračna određuje i vaš nivo udobnosti. 

Imajte na umu da se vaše potrebe za udobnošću mogu promijeniti kako vaše dijete raste. Kako vaša beba postaje malo starija i teža, možda ćete više cijeniti te postavljene kaiševe, lumbalni oslonac i različite položaje nošenja za prebacivanje između.


Šta čini nosiljku udobnom za bebe?


Uvjerite se da je vašoj bebi što je moguće udobnije u svojoj nosiljci tako što ćete provjeriti sljedeće:

Ona sjedi u pravom položaju za nošenje. (Noge u M)

Čvrsto se drži u nosaču od tkanine koja je mekana, prozračna i ima antialergenska svojstva.


Lakoća korišćenja


Roditelji se mogu složiti oko dvije stvari - svi smo, kao opšte pravilo, zauzeti i neispavani. Ne otežavajmo sebi život dodatnom nosiljkom za bebe koju je teško koristiti, stavljati i skidati.Pronađite nosač sa trakama i zatvaračima koji se lako koriste i to zahtijeva samo da jednom pročitate uputstva ili pogledate brzi video sa uputstvima.Takođe bi trebalo da se uvjerite da se vaša nosiljka lako čisti, jer će vaša beba sliniti i baliti po njoj. Potražite onu koja se može prati u mašini, tako da vi ne morate da uložite napor za čišćenje.


Koja nosiljka je najbolja za vas?


Najbolja nosiljka za bebe je ona koja bezbjedno i ergonomski drži vašu bebu, udobna je za vas i vašu bebu, jednostavna za upotrebu i nudi funkcionalnost koju vaš životni stil zahtijeva. Ali tokom godina, roditelji koji su isprobavali različite metode nošenja beba, zajedno sa današnjom tehnologijom, izdvojili su Ergobaby nosiljke kao najbolje, a pred vama je izbor Ergobaby nosiljki koje možete pronaći u Mini Bambini asortimanu.


Marama za nošenje bebe Ergobaby Aura Sustainable Knit


Naša Aura marama za nošenje je odličan izbor za nove mame i male bebe. Aura marama je dugačka 490 centimetara i najbolji je izbor, ako tražite nosiljku za bebe koja je najsličnija tradicionalnoj velikoj tkanoj marami. To je zato što je napravljena od 100% Tencel lyocell-a, ekološkog materijala, koji se dobija od prirodnih celuloznih vlakana. Ova super meka tkanina je lagana i izdržljiva, nježno se uklapa u bilo koji oblik tijela. Povrh toga, prozračna je i pomaže vašem novorođenčetu da održi savršenu temperaturu dok spava priviljeno uz vas.

Aura marama je idealna za djecu od  3,6 do 11,3 kg. tako da se može koristiti praktično od rođenja pa do prve godine.


Ergonomska kengur nosiljka Ergobaby Embrace Soft Air Mesh


Embrace nosiljka se može koristiti od rođenja sa minimalnom težinom od 3,2 kg i minimalnom visinom od 50,8 cm do 11,3 kg, što je otprilike 12 meseci. Zaista se odlično koristi u prvih nekoliko meseci vaše bebe. Embrace nosiljka se veoma lako stavlja i skida sa samo tri kopče za pričvršćivanje. Ne trebaju vam nikakvi drugi dodaci da biste prelazili između režima sjedenja za novorođenče i bebe, samo treba da dvaput preklopite pojas. Postoje zgodna vizuelna uputstva na pojasu oko struka i na unutrašnjoj strani nosača sa oznakama A i B za različite režime sjedenja kako biste bili sigurni da imate bebu na pravoj visini i da su naramenice ukrštene.

Embrace nosiljka je izuzetno efikasna za udobno nošenje naše bebe tokom dužeg vremenskog perioda. Dvoslojna tkanina čini je udobno mekom i postavljena je na pravim mjestima; podrška za vrat za vašu bebu i pojas za vas.

Udobnost za korisnika je jedna od tema na Amazonu, gdje je Ergobaby Embrace ocijenjena sa 4,6 od 5 i ima preko stotinu recenzija sa 5 zvjezdica.


Ergonomska nosiljka Ergobaby Away


Ergobaby Away je vaš pasoš za roditeljstvo bez muke. Njegov lagan i ultra-kompaktan dizajn čini ga savršenim za brze posjete prodavnicama ili spontane porodične izlete. Ima dvije zgodne opcije za skladištenje, integrisanu torbicu sa patent zatvaračem i zgodnu omču za kačenje, osiguravajući da je uvijek na dohvat ruke bez ugrožavanja prostora. Osjetite slobodu da istražujete bez ograničenja. Ergobaby Away ima reflektivnost na prednjoj i zadnjoj strani, čuvajući vas tokom šetnji u sumrak. Što se tiče pranja - pere se u mašini na 30 stepeni i brzo se suši na vazduhu. Ergobaby Away je pogodan za dojenje. Olabavite naramenice, spustite bebu i udobno dojite. Uvijek budite oprezni dok dojite i premjestite bebu nakon hranjenja, pazeći da njeno lice ne bude pritisnuto uz vaše tijelo. Ergobaby away nosiljka je namijenjena djeci od 5,4kg, odnosno od 4 mjeseca pa na dalje, pa sve do 15,9kg (ili približno do 3. godine). U njoj se beba može nositi i naprijed (okrenuto prema roditelju) i nazad na leđima, s tim što se nošenje na leđima predlaže od 6. mjeseca bebe.


Ergonomska kengur nosiljka Ergobaby Omni Breeze


Ergobaby Omni Breeze je napravljen od 100% poliestera, sa jedinstvenom SoftFlex mrežom koja pokriva većinu nosača kako bi se obezbijedio maksimalan protok vazduha. Ergobaby Omni Breeze je pogodna za nošenje vaše bebe u prednjem položaju za nošenje okrenutom ka unutra ili napolje i za nošenje pozadi. Nije preporučljivo da nosite svoje dijete na leđima dok ne razvije jaku kontrolu nad glavom, vratom i trupom i dok se može stalno samostalno gurati u sjedeći položaj. Prednji položaj za nošenje okrenut ka spolja se preporučuje samo za kraće vremenske periode i ne treba ga koristiti sve dok vaše dijete ne bude dobro kontrolisalo glavu i vrat i dok mu brada ne očisti vrh panela. Takođe možete da dojite u ovoj nosiljci, jednostavno prilagodite nosiljku tako da vama i vašoj bebi bude udobno. Omni Breeze podiže prozračnost na veći nivo. Ocijenjena kao broj 1 u protoku vazduha kada je testirana sa uporedivim nosiljkama. Omni Breeze koristi SoftFlex Mesh tkaninu da maksimizira protok vazduha, održavajući vas i vašu bebu udobnim i suvim čitav dan. Postavljena lumbalna potpora za dodatnu udobnost leđa i kapuljaču za privatnost za zaštitu od sunca i dojenje, Omni Breeze je odličan pratilac za vaše putovanje nošenjem bebe. Takođe, u našoj ponudi možete naći i dodatak za Omni Breeze nosiljku, a to je jastučić za grickanje. On se može zakačiti za nosiljku i pomaže bebama dok im niču zubići.

Sve Ergobaby nosiljke za bebe su super jednostavne za upotrebu i pružaju udoban način za nošenje vašeg mališana, istovremeno obezbjeđujući ergonomski način podrške dok rastu. Svaka pojedinačna Ergobaby nosiljka je takođe sertifikovana od strane Međunarodnog instituta za displaziju kuka kao „zdrava za kukove“, što znači da će vaš mališan udobno sjedeti u položaju M, što je neophodno za zdrav razvoj kukova, kičme i vrata. 

Za sve nosiljke iz naše ponude na YouTube-u možete pronaći videe sa uputstvom za pravilnu upotrebu. Ovdje možete pogledati uputstvo za Omni Breeze nosiljku.

 

Nadamo se da će vam ovaj blog pomoći prilikom izbora nosiljke. Uzmite u obzir sve karakteristike nosiljki i odaberite onu koja najviše odgovara vašim potrebama i vašem ličnom životnom stilu. Takođe, tu smo za sva dodatna pitanja.



Nazad na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.