Source: https://www.instagram.com/p/C7s2dnJK4Ad/  /// @emmamorkore

Za ljeto bez opekotina od sunca

Temperature u Crnoj Gori ljeti dostižu i 40 stepeni, pa s tim svaki odlazak na more sa djecom jeste izazov za roditelje kako ih sačuvati od sunca i štetnih UV zraka. Gledajući djecu po plaži i mučenje roditelja da ih namažu kremom za sunčanje, naišli smo na sjajne Filibabba kupaće za djecu. Napravljeni su od materijala koji se brzo suši, a osim toga izuzetno je prijatan na koži djeteta i pruža maksimalnu zaštitu od sunca.

 

UV kupaći - First Swim - Mini Bambini

Nježna sunčeva svjetlost je dobra za djecu u malim dozama jer obezbjeđuje vitamin D. Vitamin D je važan jer pomaže njihovom tijelu da apsorbuje kalcijum i podstiče rast kostiju. Najbolje je da svoje dijete držite podalje od jake sunčeve svjetlosti, ali znamo da to nije uvijek moguće. Jedna od preprouka jeste da dijete bude što više u hladu ili da nosi odjeću koja mu pruža maksimalnu zaštitu od sunca, a znajući koliko su djeca nestašna druga opcija je svakako bolji izbor. Zaštita vaše djece od opekotina od sunca je neophodna za njihovo zdravlje. Prateći nekoliko pravila i preporuka možete jednostavno osigurati da se vaši mališani bezbjedno igraju na plaži ili bazenu i da ne brinete da li će izgoreti na suncu. Preporuka stručnjaka jeste da se nosi odjeća, odosno kupaći, sa zaštitom, kao i kapica koja će štititi djecu od sunca. Za odjeću se predlaže da to bude nešto napravljeno od laganog prozračnog materijala koji ne guši kožu djeteta i da je sa UPF zaštitom.

UV kupaći sa karnerićima - Rainbow Reef - Mini Bambini

 

Mi smo se potrudili da vam baš takvi proizvodi budu dostupni u Crnoj Gori. Filibabba kupaći kostimi sa dugim rukavima koje možete naći kod nas pružaju maksimalnu zaštitu od sunca. Koža vašeg djeteta će vam biti zahvalna jer je jako mala mogućnost da dođe do opekotina od sunca. A osim toga sve naše kupaće možete ukombinovati sa kapicom, koja je pogodna za korišćenje kako u vodi tako i van vode. Kapica je takođe napravljena od laganog materijala koji se brzo suši. Zahvaljujući UV 50+ zaštiti, širokom vrhu na prednjoj strani i izuzetno dugom preklopu na vratu, kapica za sunce štiti lice, uši i vrat tako da najosjetljivija koža djeteta bude zaštićena od sunca. Kako bi stajala čvrsto na glavi djeteta, kapicu možete vezati ispod brade vezicama koje su ušivene na kapici. A na ovoj slici možete vidjeti i kupaći koji nije dugih rukava, a takođe ga možete naći u našem asortimanu.

UV kapica - Cool Summer - Mini Bambini

Bebina koža je osjetljiva i može lako da izgori. Dječija koža može lako da bude povrijeđena sunčevim zracima. Istraživanja pokazuju da pretjerano izlaganje suncu u djetinjstvu može dovesti do problema sa kožom kasnije u životu. Važno je zaštititi bebe od sunca počevši od njihovog rođenja. Preporučuje se da se bebe mlađe od 12 mjeseci drže podalje od direktne sunčeve svjetlosti kada nivo UV zračenja dostigne 3 ili više. Uz Filibabba kupaće kostime vaša briga od sunčevih opekotina je svedena na minimum.

 

UV kupaći - First Swim - Mini Bambini

 

Cijelu ljetnju kolekciju možete pogledati OVDJE!

Nazad na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.