6 najboljih saveta za korišćenje nosiljke za bebe tokom ljeta - Mini Bambini

6 najboljih saveta za korišćenje nosiljke za bebe tokom ljeta

Konačno su stigli topli dani! Sa rastućim temperaturama to može ostaviti roditelje da budu zabrinuti zbog nošenja bebe tokom ljetnjih meseci. Često dobijamo mnoga pitanja o nošenju nosiljke tokom ljeta. To uključuje: Kako da zaštitim svoje dijete ? Neće li postati previše toplo ? Koja nosiljka za bebe za ljeto ? Da li uopšte treba da koristim nosiljku tokom ljeta ili da koristim kolica sa suncobranom ? Pitanja su beskrajna..
Bebe u početku ne mogu u potpunosti da regulišu sopstvenu temperaturu. Dakle, kada se vi kao roditelji znojite, vi ste kao klima uređaj za vaše dijete, ali potpuno prirodan klima uređaj! Roditelji mogu da rashlade i zagriju svoju bebu kroz kožu – u zavisnosti od toga da li im je previše hladno ili prevruće. Dakle, iskoristite ovu divnu osobinu koja vam je data.

Ipak, preporučujemo ako je vrijeme prevruće, bolje je ostati kod kuće ili u hladu što je više moguće ili koristiti kolica kao što su Ergobaby Metro+ kolica sa kišobranom. Možete čak i da podignete preklop sjedišta da biste omogućili veći protok vazduha i držali mališana hladnijim dok je u senci.

NAŠIH 6 NAJBOLjIH SAVJETA ZA NOŠENjE BEBE TOKOM LjETA

1. Izaberite pravu odjeću: Obucite sebe i svoju bebu u laganu odjeću. Najbolja je lagana i prozračna odjeća poput lana ili 100% pamuka, a ako želite, pogodne su i funkcionalne tkanine za sport ili sa UV zaštitom. Tanke tkanine koje takođe pokrivaju ruke i noge, ali su i dalje prozračne, idealne su za vaše dijete jer dijete ne bi trebalo da koristi kremu za sunčanje do 12 meseci. Zapamtite da nosiljka za bebe zamjenjuje sloj odjeće. Dakle, kada nosite bebu tokom ljeta, bolje je za vas i vašu bebu da nosite jedan sloj manje i da ponesete presvlaku odjeće u slučaju da se beba znoji ili zahladi.

2. Koža na kožu: Da, trbušne košulje su ponovo u ponudi. Ali kada je toplije i kada ste u pokretu, to može brzo da postane klizava stvar, posebno ako vaša beba takođe ima goli stomak. Zato se uvjerite da između vas i vaše bebe postoji bar jedan sloj tkanine. Međutim, kada ste ponovo kući uživajte u tim zajedničkim trenucima koža na kožu jer znamo da su prednosti izuzetno važne!

3. Izbjegavajte žarko sunce: ostanite u hladu i podalje od sunca sa djetetom. Ovo može izgledati očigledno, ali ako ste poput većine roditelja koje poznajemo, možda pokušavate da obavite svoje zadatke bez obzira na vremenske prilike. Međutim, ljeto, posebno najtopliji dani i podnevno sunce, dobro su vrijeme da usporite, opustite se što je više moguće i ostanete u hladu ako je moguće. Dakle, najbolje je da pokušate da svoje aktivnosti i šetnje obavljate ujutru ili uveče kada sunce nije najjače.

4. Napravite sopstvenu hladovinu: Nije uvijek moguće ostati u hladu. Stoga, koristite sljedeće trikove da napravite sopstveni hlad. Šeširi sa obodom su idealni i za nosioca i za dijete. Takođe smo veliki ljubitelji šešira za bebe sa čičak zatvaračem, tako da vaša beba ne može samo da ih skine. Ako se vaš mališan mnogo muči jer ne želi da nosi šešir, možete i sami da pokušate da nosite šešir sa većim obodom. Ovo može pružiti hlad za vas oboje. Suncobran (kao kišobran, ali sa UV zaštitom) takođe pruža hladnu hladovinu.

5. Ostanite hidrirani: Piti puno tečnosti je ključno na višim temperaturama. Trudite se da uvijek imate flašu vode sa sobom i redovno dojite bebu. Imajte na umu da bebe mlađe od 6 mjeseci ne bi trebalo da piju dodatnu vodu, uključujući ohlađeni čaj. To može dovesti do opasne intoksikacije vodom jer njihovi bubrezi još nisu dizajnirani za to. Oni će dobiti potrebnu tečnost iz vašeg majčinog mlijeka. Međutim, odličan način da ih rashladite, pored pijenja, jeste da sa sobom imate i malu bočicu vode sa raspršivačem da s vremena na vrijeme prskate ruke, stopala ili noge. Vaša beba će vam rado pomoći da prskate i vodu – što čini zabavnu malu aktivnost! Ali obavezno ponovo nanesite kremu za sunčanje ako se redovno rashlađujete koristeći bocu sa sprejom.

6. Provjera temperature na zadnjem dijelu vrata: Kada ste zajedno na vrućini, najbolje je da redovno provjeravate djetetov vrat i između lopatica da vidite koliko mu je toplo. Znaci pregrijevanja mogu uključivati vruću, vlažnu kožu, crvenu glavu, ubrzano, plitko disanje, nemir i iscrpljenost. Kod prvih znakova, bebu treba odmah odvesti u hladnu prostoriju ili, ako je potrebno, kod ljekara.

BLOG: Koja je najbolja nosiljka za našu porodicu ?

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.